Kaj Syrjänen All rights reserved

Reetta Vuokko-Syrjänen

Kirjailija, kriitikko

Palvelut ja hinnasto

Käsikirjoitus solmussa? Tie tavoitteeseen sumun peitossa? Usein luova työ vaatii tuekseen ulkopuoliset silmät jossain prosessin vaiheessa. Tarjoan tukea tekstin eri vaiheisiin ideasta taittovalmiiksi käsikirjoitukseksi.

Proosapalveluiden lisäksi tarjoan yrityksille verkkoviestinnän koulutusta ja sisällöntuotannon tukea yli 15 vuoden kokemuksella. Sisällöllisesti erityisalaani on koulutusviestintä ja yleiset painopisteeni selkeys ja vaikuttavuus myös saavutettavuus huomioiden.

Palautepalvelu

Rakentava, vaiheen mukainen palaute auttaa viemään tekstiä eteen päin. Hinnat ovat arvioita standardiasetellun tekstin mukaan. Novelleille taksani ovat pitkälti vakiot, romaanikäsikirjoituksen osalta taas tekstin vaihe yms. voi vaikuttaa hintaan, joten kannattaa aina pyytää ensin tarjous.

  • Novellit: 40 € + 1 € / liuska + ALV 24%
  • Raapaleet: 20 € + 10 € / raapale + ALV 24%
  • Romaanit ja pienoisromaanit: alkaen 120 € + ALV — kysy tarkempi tarjous sähköpostitse

Novellin palautteen voi pyytää joko kirjallisena tai tunnin pituisena ohjauskeskusteluna etäyhteydellä. Romaanin palautteeseen sisältyy lähtökohtaisesti aina tunnin ohjauskeskustelu käsikirjoituksen suunnasta, ellei asiakas erityisesti toivo vain kirjallista palautetta.

Ohjaus ja mentorointi

Kirjoittaminen on usein yksinäistä. Kustannusalaakin mystifioidaan, usein aivan suotta. Jos kaipaat ohjausta joko käsikirjoituksesi tai laajemmin luovan urasi suhteen, voit varata ajan ohjauskeskustelulle. Tunnin etätapaamisen aikana voidaan keskustella käsikirjoituksen ongelmakohdista, seuraavista tavoitteista, kustannusnäkymistä tai ihan mistä vain, mikä sillä hetkellä askarruttaa.

  • Ohjauskeskustelu 60 min: 48 € + ALV
  • Muu mentorointi: kysy tarjous

Kurssit ja ryhmät

Esimerkkejä opettamistani kursseista löydät sivulta Ohjaus ja opetus. Pidän kaikkea lyhyistä työpajoista pitkiin käsikirjoitushautomoihin sekä aikuiselle että lapsille. Kysy tarjous oppilaitoksellesi tai yhteisöllesi. Yrityksille tarjoan lisäksi vaikuttavan verkkoviestinnän sekä yleisesti verkkokirjoittamisen kursseja pitkällä kokemuksella.

Tyypillinen päivähinta kurssille on noin 500 € konseptista ja osallistujamäärästä riippuen. Lasten työpajat esim. kouluille ja kirjastoille taas ovat tuntuvasti edullisempia — tiedustele rohkeasti teille sopivaa pakettia, niin räätälöidään tarvittaessa toiminta budjetin mukaan.

Varsinaisten kurssien lisäksi pidän myös kevyempiä ryhmiä. Esimerkiksi aikuisten satutunti tai vihaisten runojen hetki sopii vaikkapa yrityksen virkistyspäivään ohjelmanumeroksi. Jos etsit jotain erilaista, kysy konsepteja!

Kustannustoimitus

Kustannustoimitan sekä proosaa että asiatekstiä. Erikoisalojani proosan puolella ovat lyhytproosa ja spekulatiivinen fiktio (eli esimerkiksi scifi, fantasia ja kauhu) mutta toimitan myös yleisproosaa. Kustannustoimituksen hinnoittelu riippuu tekstin pituudesta ja vaiheesta (rakenteellinen, kerronnallinen vai kielenhuollollinen toimituskierros), joten hinta sovitaan aina hankkeen mukaan.

Sisällöntuotanto

Tarvitsetko ammattimaista tekstintuotantoa verkkosivuillesi tai painotuotteellesi? Tuotan selkeää ja vaikuttavaa asiatekstiä sinun konseptisi mukaisesti, niin yrityksille kuin yksityishenkilöille. Kysy tarjous!