Kaj Syrjänen All rights reserved

Reetta Vuokko-Syrjänen

Kirjailija, kriitikko

Antologiat

Spekulatiivisen fiktion piirissä on pitkä perinne usean kirjoittajan novelliantologioille. Koska nautin erityisesti lyhytproosan toimittamisesta, antologiat ovat minulle luontainen toimintaympäristö.

Uusin projektimme yhdessä Toni Saarisen kanssa on valmistumut: Epätie: kauhutarinoita kotimaanmatkailusta ilmestyi 13.5.2022. Tutustu Epätiehen sen omalla sivulla!

Vuonna 2021 saimme valmiiksi melkein kaksi vuotta toimituksessa olleen Aurinkosydän: kaikuja paremmista tulevaisuuksista -teoksen. Utopia-antologian toimittaminen oli kiehtova kokemus, koska lähtökohtaisesti konfliktittomassa onnellisessa maailmassa tapahtuvien tarinoiden kertominen tarjoaa kirjoittajille aivan omanlaisiaan haasteita. Aurinkosydän oli minulle henkilökohtaisesti tärkeä projekti, koska haluan uskoa parempaan tulevaisuuteen, ainankin jossain tarpeeksi pitkän ajan päässä. Myös Yle teki jutun Aurinkosydämestä.

Toimitetut antologiat

Epätie: kauhutarinoita kotimaanmatkailusta. Muut toimittajat: Toni Saarinen. Nysalor-kustannus. 2022.

Nova-antologia 2020. Muut toimittajat: Camilla Kantola ja Pyry Palermo. Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry. Tulossa 2022.

Nova-antologia 2019. Muut toimittajat: Camilla Kantola ja Pyry Palermo. Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry. Tulossa 2022.

Aurinkosydän: kaikuja paremmista tulevaisuuksista. Muut toimittajat: Camilla Kantola ja Teemu Korpijärvi. Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry. 2021.

HALOO? "Mun netissä on jotain kummaa…" ja muita häiriöitä etäyhteyksissä. Muut toimittajat: Essi Mäkelä ja Toni Saarinen. Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry. 2020.

Anna maailmojen kasvaa. Ahlmanin kirjoittajalinjan 2019-2020 antologia. Muut toimittajat: Milka Liikala. 2020.